我好想死啊。无错,我又拉阿妈闹左交。所谓爱的越深伤得越深。阿妈一直系我最尊敬噶人,我同时尊敬距又惊距。我真系好爱距,次次拉距闹交,虽然闹到好犀利,但系系我心里我从未咒过距死,今次又不例外,可想言之我系几尊敬几爱距。但系距就唔系感样,距憎我!距恨不得我去死!呢点距从未否认过。
我就唔知啦,点解同样系人女,我噶遭遇会系感惨呢?我唔明,真系唔明。距成日讲:如果你当初投个好胎,你就唔会好似宜家感。阿妈啊,我好想拉你讲一句:我唔后悔投错胎,真系唔后悔。我知你后悔啊嘛,你后悔生左我落来啊嘛。你早知系感,不如一生我出来就杀死我,唔使我宜家系到受罪(成日比你闹)。我真系好辛苦真系好累,我好想用一世噶时间来休息!我从未感累过,我好想用死来结束呢了一切!呵!我知你唔愿意,你惊我死左,第日无人比钱你养老啊嘛,呵呵,我就知!放心啦,我下世会做牛做马来报答你咖。呢点你可以放心,我保证让!!
阿爸中系到拍门。爸爸真系好多谢你,世上只有爸爸好。下世我中要做你女,做你女好幸福。